Jovenker Oktatási Stúdió felirat

Ruhatervező és Stylist tanfolyam

Ruhatervező és stylist tanfolyam szakképesítés munkaterületének rövid leírása:
A ruhatervező öltözéktervezői feladatokat lát el, figyelembe véve a megrendelő elvárásait, az aktuális divatirányzatokat, funkcionális és esztétikai szempontokat. Emellett öltözködési tanácsadást végez. Segít kiválasztani a legmegfelelőbb modellt, színt, alapanyagot, kellékeket, kiegészítőket.
Az alkalom figyelembe vételével stílusoknak megfelelő alapanyagokat, színeket, mintákat társít ruhaformákkal. Divatstílusoknak megfelelő kollekciót állít össze. Önállóan készíti a ruhák terveit, részt vesz a kivitelezésben.

A stylist egy viszonylag új keletű szakma. Leginkább arculattervezőnek, imázs gyártónak lehet fordítani. A divat területén találkozunk legtöbbet e szakmával.
A divattervezők mellett ők akik az utolsó kritikus pillantást vetik a kollekcióra.

A képzés nem tartozik a 2013. évi LXXVII. felnőttképzésről szóló törvény hatálya alá!

A 2013 utáni, OKJ-s képzésre vonatkozó törvények változása után sokáig szerveztük, hogyan lehet magas szakmai szintű képzésünket úgy megalkotni, hogy mind óraszámban, mind költségben megfeleljen a képzésre lelkesen jelentkező Hallgatók igényeinek.
Megszerezhető végzettség minősítése: magániskolai oklevél

Így tehát változatlan összetételben, a divattervezés csínját-bínját megtanítva, a stylist szakma tudásanyagával kiegészítve olyan komplex képzést nyújtunk át, mely után a szakma egészének bármely területén sikeresen dolgozhat.

Óraösszetételünk a teljesség igénye nélkül az alábbi.

TERVEZÉS: A divattervező vagy ruhatervező és a stylist vizuális műveltséggel, fejlett színérzékkel, rajzi- és öltözék kivitelezési ismeretekkel rendelkező szakember. A ruhatervező önállóan tervez öltözéket és az öltözékhez stílusban illő kiegészítőket is. Az alkalomhoz megfelelő öltözetet megtervezi, sőt meg is valósítja. A divat diktálásával, sziporkázó kreativitással és innovatív hozzáállással megáldva, ugyanakkor fejlett szerkesztési ismeretekkel megáldva az aktuális trendnek megfelelően komplex kollekciót alkot. Igény esetén részt vesz a gyártás-kivitelezés folyamatában. A vizsgán a kollekció bemutatásán és színpadra állításán van a hangsúly.

SZAKMAI ISMERETEK: Divat- és művészettörténet; a korok és stílusok alapos ismerete nélkül nem lehetséges alkotni. A történelmi kérdéseket nem csak a ruházat, hanem az egyéb területek, úgy mint iparművészeti vagy építészeti korszak szerint is tárgyaljuk. A ruházat történetét kiegészítik olyan specialitások, mint az esküvői ruha kialakulása illetve a modern női és férfi öltözet korszakolása. A smink- és hajtörténet ill. a kalap, ékszer, cipő, alsónemű esztétikai kialakulása szintén része a képzésnek. A szakmai ismeretek elidegeníthetetlen része a dress code avagy az öltözködésprotokoll alapos megismerése, kitérve egyes etikett és protokoll kérdésekre, rendezvények szervezésére.

MEGRENDELŐK: A szakmai együttműködők, mint a modell vagy fotós, sminkes megismerésén túl a stylist felkészül az egyes megrendelőkkel való együttműködésre is. Fotósorozat egy divatlapba? Blog készítése? Divatbemutató szervezése? Mozifilm korhű jelmezeinek kiválasztása, divat témájú kiállítás szervezése? Mindez nem kizárólag tudást, hanem a szakmai trükkökre való felkészítést, a kulisszák mögötti autonóm mozgást is feltételezi.

TANÁCSADÁS: Nincs annál szebb dolog, mint hozzásegíteni valakit személyes stílusa megtalálásához. Mely színek és ruhaszabások állnak jól? Megfelelő-e a hajszíne és a frizurája stílusa, a sminkszíneket hogyan alakítsuk ki? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre a képzés után professzionálisan válaszolni tudunk. A színelmélet és az évszakteória megismerése, a testalkatok és szabások rendszerének elsajátítása, a szerkesztési alapismeretek alkotja az alapját a tananyagnak, melyet gyakorlati órák egészítenek ki.

KREATÍV GYAKORLAT: A hallgató a smink- és frizura alapismereteket neves szakemberek elméleti és gyakorlati óráin ismeri meg. A gyakorlati órák között fontos szerepet kap a filmes gyakorlat producer és kameraman segítségével, ahol a Hallgató bevezetést kap a filmezés világába. A fotóstúdió-gyakorlaton profi szakemberek vezetésével éles helyzetben gyakorolja a civil megrendelővel vagy modellel történő munkát, teamtagként együttműködve a sminkessel és fotóssal is. A gyakorlati órák a képzés óraszámának megfelelően további lehetőséggel egészülhetnek ki, úgy mint kollekció beszerző, personal shopper és színelemző gyakorlat.

Egyaránt ajánljuk kezdőknek és haladóknak is.

Általános információk

Képzés

Képzés megnevezése

Divattervező, ruhatervező és Stylist tanfolyam


Jelentkezési határidő

2017. szeptember 15.


Kezdés időpontja

2017. szeptember 21.-én 17,30-tól (hétfő, szerda)


Szükséges iskolai végzettség

érettségi


Fizetendő díjak

Tanfolyam díja

159900 Ft /félév


Vizsga díja

Felár

Tanfolyam időtartama

Teljes időtartam

3 + 1 félév


Elméleti oktatás

40%


Gyakorlati oktatás

60%

Tanfolyan helyszíne

Elméleti oktatás

Érdekel? Kattints ide és töltsd ki az jelentkezési űrlapot

Név *:


Email cím*:


Születési hely*:


Születési idő*:


Lakcím *:


Értesítési cím:


Telefon/Mobil *:


Iskolai végzettség *:


Szakképzettség *:


Honnan hallottál rólunk?


Mit látsz a képen? captcha


Nyilatkozat: A tanfolyammal kapcsolatos teljes körű tájékoztatást megkaptam (ár, időpont, fizetési feltételek). Tudomásul veszem, hogy a jelentkezési lap megrendelésnek minősül, így a tanfolyam megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A jelentkezéshez szükséges összeget átutalom, vagy a JOVENKER Kft irodájában befizetem. Tudomásul veszem, hogy a tanfolyam csak megfelelő létszám esetén indul. A jelentkezési feltételeket elolvastam és elfogadom.

A fenti nyilatkozatot elolvastam és elfogadom