Jovenker Oktatási Stúdió felirat

Első közös lakás: Kőrösi Ágnes

Budapesten, a XIII. kerületben, 1400 m2-es telken, átadásra kerül a 45 lakásos társasház. A társasház a Béke téri új építésű övezetnek a része, csendes Jász utcai homlokzattal, a Jász utca 73. szám alatt található. Kőrösi Ágnes munkája.

alt

Két, közel azonos haránt irányú blokként, amelyet egy könnyed átkötő híd köt össze, így az összes lakás kedvezőbb helyzetbe kerül, mivel jellemzően nyugati illetve keleti tájolásúak lesznek. A tervezett épület földszintje beépítetlen, itt kerülnek kialakításra a parkológépes gépkocsi beállók, az emeleteken pedig lakások kerülnek kialakításra. A két épület eltérő szintterülete, illetve a kilátás is azt kínálja, hogy a két tömbben eltérő lakáskialakítások készüljenek. A záró szinten mindkét épületben penthouse jellegű nagy lakások készülnek tetőteraszokkal.


alt

„H” Lakás és tulajdonosa 

45,09 m2-es, kétszobás, erkélyes lakás.
A tulajdonos fiatal, harmincas éveinek elején járó, gyermektelen pár. Első közös lakásként vásárolják meg az ingatlant. A férj értékesítőként dolgozik egy multinacionális cégnél, a feleség asszisztens egy magánklinikán. Egyikőjük munkája sem igényel otthoni irodát.

Szabadidejüket szeretik a barátaikkal tölteni, a társasági életük nagy része lakáson kívül történik. A lakás a pihenés szigetét jelenti számukra, de lehetőséget nyújt egy-két vendég fogadására, akár elszállásolására is. alt

A lakás berendezését a modern, fiatalos stílus jellemzi, egyszerű, kicsit minimálba hajló berendezési tárgyakkal. Színvilágban nem volt megkötés, de a harmonikus összhatás, a nem túl színes összkép elérése volt a cél. Árkategóriában a kedvező, illetve közepes árfekvésű berendezési tárgyakat válogattuk össze. alt

A hálószoba keskenysége miatt a franciaágy használata nem a legjobb megoldás, de alkalmazkodni kellett az adottságokhoz, és a pihentető alvást egy kihúzható ágy nem tette volna lehetővé.

A lakást az eredeti kiosztáshoz képest átalakítottuk. A fürdőt és a WC-t összevontuk, így a konyhát feljebb tudtuk hozni, nagyobb tér keletkezett a nappaliban, ugyanakkor a túl hosszú és keskeny hálószoba lerövidült a mellette kialakított, eredetinél nagyobb fürdőszoba végett. Így a csőhatást kicsit enyhítettük. A háló ajtaja átkerült a hálót és nappalit kettéválasztó falra.

alt

A burkolat a vizes helyiségekben (fürdő, konyha) hidegburkolat, a lakás többi részén fa, vagy arra emlékeztető utánzat.

Oszd meg ismerőseiddel